Следващата седмица ще бъде обявен конкурс за избор на нов директор на Общинското предприятие за третиране на отпадъците, след като Фридрих Георгиев Катцер е освободен.

До провеждането на конкурса ще има временно изпълняващ длъжността, след като настоящият директор е освободен от длъжност днес.

Освобождаване на Фридрих Катцер става по взаимно съгласие, съобщават от Столична община, въпреки че заявяват, че след първоначален анализ на дейността на предприятието миналата седмица, са открити несъвместими с добрите управленски методи практики.

Затова и ще бъде възложено цялостно проучване на дейността и практиките в завода, които да установят дали общественият ресурс се управлява по най-прозрачният и ефективен начин, както и дали управлението на дейността по отпадъците се реализира максимално ефективно.

От столична община уверяват, че управлението на отпадъците и осигуряването на чистота в града са сред основните ангажименти на общината.

"Столично предприятие за третиране на отпадъците" управлява завода за боклук, площадка "Садината" и площадка "Хан Богров". Последната "актуална" информация на сайта е на от 2019 година.