Група граждани от с. Казичене повече от час протестираха пред парламента с плакати и непрестанни скандирания по мегафон „Не искаме гробище в Казичене", „Елате да ни чуете", „Диков, ела при нас".
На големи плакати демонстрантите искат оставката на главния архитект на столицата Петър Диков.

Хората от Казичене заявиха, че искат паркове и къщи, а не гробове. С голям жълт плакат те призовават Петър Диков, който не е в сградата на парламента, „Не решавай нашите съдби".

Те настояват кметът на София Йорданка Фандъкова да изпълни точка 12 от решение 697 от 2009 г, което засяга новия Общ устройствен план на София.

Припомняме, според решение на Столичния общински съвет от 19 ноември, новото гробище на София трябва да се разположи на 800 дка., намиращи се между АМ "Тракия" и АМ "Хемус", в близост до Казичене.
Избраният терен в момента се използва за земеделие, като се води, че той е с най-чистата почва в региона, тъй като преди 1989 г е бил част от специализираното стопанство, изхранвало партийния елит.

Според една от версиите на жителите на Казичене с този терен ще се извърши схема за промяна на статута на земята подобна на схемата "Софияленд": теренът да бъде одържавен, след което изведнъж да попадне в ръцете на инвеститор с намерения за нещо по-различно от гробищен парк.

Някои от живущите в Казичене явно се бяха подготвили за дълъг ден на пл. „Народно събрание" и предвидливо са си взели чадъри, за да се предпазят от слънцето. Забелязват се и няколко възрастни дами, които веят националния флаг.
Около протестиращите и сградата на Народното събрание има засилена охрана, а към края към тях се присъединиха и няколко души с плакати „Социална солидарност.