Републиканският път 1-9 в района на община Каварна още не е почистен от АПИ и това е предпоставка за забавяне на почистването на пътищата до населените места в община Каварна.

На изхода на града патрулират полицаи, които не допускат влизането на превозни средства, съобщи БНР.

Автогарата и днес остава затворена за пътувания до Варна, Добрич и населените места.

Снегорин е разчистил пътя към Помпена станция с.Горун (община Шабла), откъдето с вода се снабдяват и селата от каварненската община - Камен бряг, Раковски, Хаджи Димитър и Поручик Чунчево. Това уточни инж.Георги Балтаджиев - заместник-кмет на общината. Затова в тези села до отстраняване на повредата няма да има вода.

Без ток за сега остават селата Септемврийци и Белгун - работи се по повредите.

Снегорин почиства пътя към Крупен, за да може да се стигне до селата Белгун и Септемврийци. Нуждаещите се от хемодиализа за превозени до МБАЛ-Добрич. Зам.-кметът Балтаджиев уточни, че досега не са постъпили сигнали за бедстващи хора и коли на територията на община Каварна.

Скоростта на вятъра на нос Калиакра е 8м./сек., а порива - 14 м./сек., заяви дежурният Йордан Узунов. Вълнението на морето е четири бала, видимостта днес е голяма - до 40-50 км. Има акостирали кораби.

Температурата на въздуха е нула градуса. Най-много снегонавяване има до бившата кариера и по пътя за местността Болата. В Каварна улиците са достъпни за вървене, главните пътища са проходими за пешеходци и автомобили.