Градушка с ледени зърна с размера на орех удари снощи в пловдивското село Белозем.

"За първи път виждам подобно нещо, досега не бях свидетел на такава градушка и толкова дълго време. Коли със счупени прозорци, наводнение на главния път и закъсали коли и бусове, покривите, разбити керемиди, колекторите, посевите...", каза кметът на селото в община Раковски Виолета Петрова.

Заради изгорял кабел е прекъснато и електрозахранването на къща в селото, като хората в нея са останали без ток цяла нощ.

Правителството одобри 500 000 лв. за ограничаване на градушките

Правителството одобри 500 000 лв. за ограничаване на градушките

Ще се ползва самолетния способ

Подобно е било и положението в село Шишманци, както и в Раковски.

След снощната градушка в Ръжево Конаре в община Калояново е унищожена напълно и земеделската продукция в селото, съобщи кметът Димитър Гинов.

Вчера са изстреляни 82 ракети, но за около час, между 19 и 20 часа е имало забрана и така голяма клетка над Ръжево Конаре е останала необработена, уточниха от командния пункт на Изпълнителна агенция "Борба с градушките" в Голям Чардак. Въздушното пространство е трябвало да бъде свободно и затова са ни затворили нас, каза Георги Михайлов от регионалната дирекция.

На този етап не е ясно каква е била причината за налагането на временна забрана за изстрелване на противоградови ракети.

Градушка удари доспатското село Црънча

Градушка удари доспатското село Црънча

Ледът е бил с размерите на орех