Движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече е напълно нормализирано и всички композиции се движат по разписание, съобщиха от БДЖ.

До 10:00 ч. тази сутрин влаковете от Централна гара не заминаваха заради създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до град София.

Всички влакове, които заминават от Централна гара София, преминават транзит без да спират в гарите и спирките на територията на град София, като първите гари в зависимост от маршрута им на пътуване след София са Елин Пелин, Костинброд, Яна, Реброво и Владая. 

Влаковете спират само на Централна гара в София

Влаковете спират само на Централна гара в София

Носете декларация за целта на пътуването, призовават от БДЖ

Движението на влаковете във всички останали гари по своя маршрут, ще бъде без промяна в тяхното разписание.

Създадена е организация да бъдат проверявани основанията за пътуване на заминаващите от Централна гара София. За тази цел е необходимо при предприемане на пътуване клиентите на БДЖ да разполагат със всички необходими документи и попълнени декларации с основание за своето пътуване.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), на билетните каси, гишетата "Информация" и на националния информационен телефон 0700 10 200

39 влака няма да се движат до 20 април

39 влака няма да се движат до 20 април

500 влака се движат но спират само на големите гари...

БДЖ призовава своите клиенти да бъдат отговорни за своето здраве и здравето на другите и да предприемат пътуване само при неотложна необходимост!