Магистрала „Марица” пропадна, едва месец след откриването си. Това алармира Фейсбук групата „Спаси София”, която е публикувала и снимки.

В съобщението в страницата на групата в социалната мрежа се изтъква, че проблемът с качеството на строителството и ремонтите не е софийски, той е национален и силно тревожен. Още по-притеснително било, че пропаданията са в аварийната лента, която е изцяло ненатоварена, а пукнатините са дълбоки и навлизат в насипното тяло.

За своя сметка изпълнителят отстранява пукнатината на магистрала „Марица”

За своя сметка изпълнителят отстранява пукнатината на магистрала „Марица”

Основното трасе не било компрометирано

„Така, магистрала „Марица” е поредната жертва на некачественото и претупано строителство, при което надзорът и контролът са само на хартия. Припомняме, че същата съдба сполетя и магистрала "Струма" по-рано през годината”, пишат от „Спаси София".

Групата заявява своята нулева толерантност, наричайки изпълнението на строителството трагично и срамно. Гражданите питат каква е всъщност целта на всичко това – да се построи инфраструктура на България, която да бъде в услуга на нас и следващите генерации или просто да се „опраскат" едни европейски милиарди. Изпълнителите са Пътища „Пловдив” АД и „Агромах” АД, припомнят администраторите.

България няма излишък от пари и време, за да ги пилее по този безобразен начин”, изтъкват още от „Спаси София”.