И през 2020 г. продължава модернизацията на столичния градски транспорт, съобщава БНР.

Очаква се до края на януари да приключат две от процедурите за закупуване на нови 25 трамвая и 30 тролея.

Миналата седмица в София пристигнаха и последните 7 нови електрически автобуса, които са част от проект, опериран от "Столичния електротранспорт".

Столичната община обясни защо купува електробуси

Столичната община обясни защо купува електробуси

Това било изискване на ОПОС

Всички 15 електробуса от първия етап на проекта на Столичния електротранспорт вече са в София, като първият от тях вече се движи по линия 123. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че останалите ще бъдат пуснати в движение до началото на март и ще се движат по линии 84 и 184.

До средата на годината ще бъдат пуснати в движение и 13-те нови трамвая. Те пристигат поетапно и след като бъдат подготвени за движение, всички ще обслужват пътуващите по линия 18. По този начин ще се направи поредна крачка към по-екологичен транспорт, целящ по-чист въздух в столицата.

С новата доставка тролеите ще бъдат изцяло подновени.

"Спаси София" пита Столичната община защо купува маршрутки за милиони

"Спаси София" пита Столичната община защо купува маршрутки за милиони

От организацията настояват търгът да бъде прекратен

Фандъкова съобщи, че продължават процедурите и за нови 82 електробуса. Едната процедура е за 30 електробуса с възложител "Столичен електротранспорт". За нея са подадени оферти от 5 участници, като 4 от тях са европейски компании.

По думи на кмета веднага след като бъде отстранена и техническата грешка, спряла процедурата за закупуване на малки електробуси като довеждащ до метрото транспорт, ще бъде пусната нова поръчка.

Пристигна първият от новите трамваи в София

Пристигна първият от новите трамваи в София

Те ще заменят мотрисите на линия №5