Няма хайки на контрольори във връзка с увеличаването на цената на билетчето в градския транспорт в София от 1 лева на 1,60 лева от днес.

В това бе категоричен председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков в студиото на БиТиВи.

Никакви по-специални мерки не се взимат предвид поскъпването на цените, увери той.

От днес в софийския транспорт - скъп билет, в компанията на полиция

От днес в софийския транспорт - скъп билет, в компанията на полиция

Вълна от съпротива..

Герджиков обясни още, че в решението за вдигането на цената има изрична точка Центърът за градска мобилност в срок до месец да направи график за засилен и постоянен контрол по т. нар. рискови линии, за където има сигнали, че масово се пътува гратис и пътниците не се проверяват. По думите на общинаря това ще се случва и по линиите, които се движат в ромските квартали.

До края на следващата година трябва да завърши процедурата по избор на изпълнител за електронна система за таксуване, посочи още председателят на СОС.

Програмата предвижда до 2019 г. да бъдат закупени още 300 нови автобуси, както и нови трамваи. 110 от тези нови автобуси ще дойдат още през септември тази година.

Няма данни за ескалиране на напрежението и зачестили случаи на агресия към контрольорите заради новата цената на билета, коментира Румяна Милова от Центъра за градска мобилност по повод по повод последния инцидент с агресия в градския транспорт. 

Не се отчита и увеличение на случаите. Няма ескалиране на напрежението и зачестяване на случаите на агресия към контрольорите.

Върху шофьорите се стовари „народният гняв” срещу скъпото билетче

Върху шофьорите се стовари „народният гняв” срещу скъпото билетче

Страната ни изтегли множество заеми, но те едва ли ще стигнат до градския транспорт

Винаги е имало такива случаи, агресията не е свързана с цена”, коментира Милова.

Румяна Милова също изтъкна, че хайки тези дни няма да има. Милова увери, че служителите са инструктирани да работят така както и досега.

По думите й за засилен контрол се говори от доста време, а не от днес, като този контрол е част от борбата с гратисчиите.

„Разчитаме на съдействие от страна на "Общинска полиция" само в случаите, когато се създаде напрежение”, посочи Милова.