Няма информация дали министър Десислава Танева е била контактна със заразения с коронавирус свой заместник Атанас Добрев.

Последно той е бил в сградата на министерството вчера сутринта, след което се е почувствал зле. Директорът по сигурността в МЗХ Васил Ризов по телефона за Нова телевизия се обърка кога точно заместник-министърът е усетил заболяването си - в неделя или понеделник и кога точно се е тествал.

Ще бъдат направени проби на възможно контактните с него лица, а в последствие и на другите служители на министерството. Вчера вечерта бе обявено, че сградата на министерството ще бъде затворена за дезинфекция.

Зам.-министър на земеделието положителен за COVID-19

Зам.-министър на земеделието положителен за COVID-19

Вчера се е почувствал зле и днес си е направил тест, утре тестват служители

Това е втори случай в Министерство на земеделието и храните, но първият случай не е бил оповестен, тъй като тогава служителят не е посещавал сградата на министерството.

Вчера в МЗХ дадоха брифинг за журналисти в залата на първия етаж. Според Ризов журналистите не може да се считат за поставени под риск, тъй като потоците са били отделени.

И самият министър Десислава Танева очаква да излезе нейната проба, заяви тя пред БТВ.

Всички служители на ведомството й ще бъдат тествани, увери Танева. Голяма част от служителите работят от дома. До два - три дни всички контактни лица на заразения заместник-министър ще бъдат установени.