Във връзка с развитието на обстоятелствата, свързани с тежкия инцидент с паднало от втория етаж дете в Пловдив, Агенцията за социално подпомагане заявява, че има пълна готовност да вземе мерки според закона.

Разследват един от родителите на падналото дете в Пловдив

Разследват един от родителите на падналото дете в Пловдив

По случая е уведомена Агенцията за закрила на детето

Поради образуваното досъдебно производство и очакването да бъде повдигнато обвинение за оставяне на дете без надзор срещу родителите на момиченцето, Агенцията допълва, че след изписване на детето от болницата и след пълно изясняване на обстоятелствата от компетентните органи, ще предприеме всички мерки в негов интерес.

Падналото от втория етаж дете се подобрява

Падналото от втория етаж дете се подобрява

Предстои да бъде изведено от реанимация

За престъпление - оставяне на малолетно лице без надзор, законът предвижда лишаване от свобода до три години и обществено порицание.

Припомняме, че момичеце на 1,3 м. бе прието с тежка черепно-мозъчна травма в пловдивската болница "Свети Георги". Било е оставено без надзор от родителите, покатерило се е по парапета на балкона и е паднало от втория етаж.

Припомняме, че веднага след огласяването на случая Дирекция "Социално подпомагане" /ДСП/ - Пловдив се самосезира и незабавно екип социални работници посети медицинското заведение, в което детото е настанено по спешност. До този момент в социалната дирекция не са постъпвали каквито и да било сигнали за детето и семейството.

След обстойно проучване на всички обстоятелства, ДСП- Пловдив ще изготви пълен социален доклад по случая, който ще бъде предоставен в помощ на прокуратурата.

В момента детето продължава да е в болницата, с тежка черепно-мозъчна травма, но е в стабилно състояние. При възможност днес, то отнова ще бъде посетено от социални работници.

Дете е с тежки травми след падане от втория етаж

Дете е с тежки травми след падане от втория етаж

Момичето е на година и три месеца