Авария на главния водопровод е причина жителите на пернишкото село Мещица да са без вода от Бъдни вечер, съобщиха от пресцентъра на служебното правителство.

Пернишко село блокира пътя за Сърбия заради спряна вода

Пернишко село блокира пътя за Сърбия заради спряна вода

Хората нямат вода от Бъдни вечер

Очаква се около 20 часа тази вечер аварията да бъде отстранена и в чешмите да има вода.

От МРРБ уточняват, че независимо от създалата се аварийна ситуация, за да бъде подобрено водоснабдяването на село Мещица вече е отпуснало средства за изграждането на резервоар с обем 500 куб.м., който да обслужва селото като строително-монтажните работи по него са завършени в края на 2016 г.

Жителите на пернишкото село Мещица блокираха движението за София

Те смятат, че движението на тирове застрашава да разруши къщите им

Предстои, при подходящи климатични условия и положителни температури, включването на резервоара към водоснабдителната система на селото. С въвеждането на напорния резервоар в експлоатация ще се осигури пълноценна работа на водоснабдителната система от Перник към село Мещица, с което проблемите с водоснабдяването му ще бъдат решени дългосрочно.

Кметът на Мещица готов да откупи откраднатата камбана

Кметът на Мещица готов да откупи откраднатата камбана

За кражбата на камбаната пръв

По отношение на фактурираните количества е важно да се отбележи, че през последните два месеца с ниски температури чешмите в дворовете на къщите са отворени, за да не замръзват сградните инсталации, поради което се нарушава нормалното водоподаване към всички жители в селото и се увеличават сметките на потребителите.