Екипи на ЕРП Север обезопасиха обезопасиха 33 стоманобетонни стълба и монтираха 13 птицезащитни устройства на железорешетъчни стълбове край село Стожер. През миналата седмица мигриращи от Северна Европа щъркели попаднаха под напрежение и загинаха.

За последните 18 месеца компанията е поставила близо 18 000 птицезащитни устройства на стойност 957 000 лева. Съоръженията са разположени в Североизточна България, където преминават миграционните маршрути на птиците. През последните години важен фокус в дейностите на електроразпределителното дружество е монтирането на птицебрани, птицезащити и защитни платформи.

Електромонтьорите често влизат в ролята на спасители на пернатите животни. Компанията от години работи съвместно с Българско дружество за защита на птиците и РИОСВ във важни за пернатите животни местообитания за обезопасяване на електрически стълбове с цел тази сериозна заплаха да бъде смекчена. ЕРП Север с готовност се отзовава на сигнали и полага грижи за осигуряване на спокойното пребиваване на птиците в страната ни.

Снимка 544939

Източник: ЕНЕРГО-ПРО