Столичният зоопарк ще бъде реконструиран според европейските изисквания. Целта е да бъде приет в Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Това заяви директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов, цитиран от Радио София.

В ремонта е включено разширяване и модернизиране на сегашните клетки, както и изграждане на нови, в които ще бъдат настанени животни, необитавали досега столичния зоопарк, допълни той.

"Предвидени са пари от общината. Сега ще се изготви проект, който проект ще се одобри и ще помага и един колега от Холандия, като първия етап ще бъде хищници, маймуни и тревопасни. След което ще има и нови клетки. Например пингвинова клетка ще се прави и имаме уверение от общината за финансиране. Също Министерството на околната среда и водите ще помогне със средства, за да може да направим един зоопарк, който отговаря на съвременните изисквания", обясни той.

Ремонтът ще бъде на етапи и зоопаркът няма да спре да работи за посетители.

От септември ще влязат в сила и нови цени на билетите, ще има семейни годишни карти с чип, както и преференциални цени за редовните посетители на зоопарка.