Жителите на видинското село Динково живеят в постоянен страх от набези, предаде Нова телевизия.

По празниците възрастен човек е бил нападнат и обран в дома си. Вчера в къщата му нахлули крадци, които откраднали всичките му пари и започнали да го душат. Само за последния месец това е петият обир в дома на мъжа.

Жертвата на извършения грабеж е Петко Рангелов. Той разказва, че бил обран малко след полунощ. Крадците отмъкнали якето и портфейла му с общо 500 лева. Възрастният мъж получава минимална пенсия, а къщата му се руши и няма ток.

Борисов отсече - край на липсата на полицаи в селата

Борисов отсече - край на липсата на полицаи в селата

Колкото полиция трябва, толкова ще се изкара

Петко признава, че е спестявал откраднатите пари с години, а сега е останал без нищо. Той разказва, че в другите случаи крадците са отмъкнали и телевизора му, както и още пари.

В селото живеят около 60 души, които са предимно възрастни хора. Те твърдят, че живеят в постоянен страх и дори спят с брадви и ножове до главите си. Освен това се налага да барикадират вратите и прозорците на домовете си.

Въпреки това обаче много от тях също са били жертви на набезите на крадци. Жертва на крадците станала и Лидия Стефанова. Отнели й последните 5 лева, които жената била заделила за хляб. По тази причина тя вече залоства всички врати в къщата си.

Кметът на селото Георги Симеонов признава, че не може да се справи с проблема. Той обяснява, че дори възрастните хора да чуят, че на двора се вдига шум, нямат смелостта да излязат, защото знаят, че не могат сами да се справят с крадците.

Денонощна охрана иска монтанското село Владимирово

Денонощна охрана иска монтанското село Владимирово

Второ нападение за 3 месеца на възрастен човек

Голяма част от къщите във видинското село Динково са необитаеми и са лесна мишена за злосторниците.

Часове след грабежа на Петко от полицията заловили двама 18-годишни младежи. Те признали за кражбата и разказали, че преди дни му взели и телевизора.

Полицай във всяко село няма да има, категоричен служебният МВР-шеф

Полицай във всяко село няма да има, категоричен служебният МВР-шеф

Пламен Узунов не изнесе подробности от доклада за дейността на Бъчварова и Вучков