Проверката на регионалното управление по образованието все още не е приключила, но при разговорите директорът на училището и председателят на изпитната комисия признаха, че не са предоставили формулите по математика на всички ученици в първата част на външното оценяване, както би трябвало, а във втората. Това заяви пред БНР началникът на РУО - Стара Загора Татяна Димитрова. Думите й са по повод казуса с ощетените седмокласници от VI ОУ "Свети Никола".

Припомняме, вчера родители на деца от училището се оплакаха, че при раздаването на материалите в началото на първата част на външното оценяване по математика учениците не са получили листовете с математически формули, което е в нарушение на указанията и инструкциите на МОН.

Оставиха седмокласници без формули на изпита по математика в Стара Загора

Оставиха седмокласници без формули на изпита по математика в Стара Загора

Родителите им настояват децата да бъдат компенсирани от МОН

След подадения сигнал Регионалното управление на образованието започна незабавна проверка по случая.

Димитрова посочи, че ще се проследи как са се справили ощетените ученици и дали има драстично намаляване на точките, които са получили. За да се извърши анализът на резултатите от РУО-Стара Загора ще направят съпоставка с оценките на други училища от областта и страната.

По думи на Димитрова няма как учениците да бъдат компенсирани, защото резултатите от изпита вече са факт. Тя обаче увери, че РУО ще бъде безкомпромисно и ще има санкции за всички, допуснали нарушението.