Жители на село Обручище протестираха и блокираха тази сутрин пътя Гълъбово-Медникарово. Проблем е лошото състояние на 15-километров път, който не е ремонтиран от 30 години и е осеян с дупки.

Това е основният път за рудник 3 на мини "Марица Изток" и ТЕЦ "Контур Глобал Марица Изток 3", по който се движат всяка сутрин автобусите с работници. Въпросният път е и връзка на селата Искрица, Медникарево и Обручище с Гълъбово.

"Дупка до дупка, една ако избягаш, в другата влизаш. Това е постоянно, автобуси минават, коли пътуват за Марица Изток ,ТЕЦ 3, рудниците и не се обръща никакво внимание. 30 години пътя не е правен", коментира Стефка Желева от Обручище.

,,За 2 години и половина съм писал поне 7-8 писма към Областно пътно управление, към областната управителка. В София всички институции съм ги информирал, ремонт не е правен 30-40 години", обяснява кметът на селото Станислав Габровски.

По същия път минават камиони с машини, резервни части и консумативи за централата, както превозни средства над 12 тона. Според представители на АПИ ремонтът може да започне още утре, стига времето да го позволи. Жителите ще протестират, докато не бъдат взети мерки.