След като Община Перник отказа временното транспортиране на битовите отпадъци от Община Дупница на техните сметища, в Дупница са изправени пред криза с боклука. Очаква се решението на общинските съвети на съседните Самоков и Костинброд.

Сметището, където се транспортира боклука на Дупница, се намира над жилищния комплекс "Бистрица". То остава затворено до края на календарната година. С оглед на това, ако Община Дупница не намери бързо нов терен за сметище, няма да има къде да кара отпадъците си.

След последното заседание на Общинския съвет в Дупница, на което общинарите не приеха решението за преотреждане на около 200 декара имоти край селата Джерман и Грамаде за ново депо, ситуацията в града става още по-сложна.

Съдът отмени наредба, с която такса смет става втори данък върху имота

Съдът отмени наредба, с която такса смет става втори данък върху имота

Решението на ГАС подлежи на обжалване в 14-дневен срок

Припомняме, че жителите на Джерман вече от 5 години водят съдебни дела и организират протест срещу изграждането на депо за отпадъци. Съоръжението е предвидено на около 500 метра от къщите на хората, което според местните е недопустимо, а там трябва да се депонира боклука на шест общини от областта.

Изграждат ново депо за отпадъци в Разлог

Изграждат ново депо за отпадъци в Разлог

Ще повиши стандарта в района