От община Созопол смятат, че засега няма повод за притеснения за централния плаж и плаж "Харманите", съобщава БНТ.

Милчо Милев от отдел "Екология" към общината заяви, че става въпрос за природно явление, което се получава при всеки голям дъжд. Нямало обаче изменение на екологичната обстановка.

"Никакви щети няма. Това е пясък, който след време морето ще си го извади, ще се заравни, това, което се вижда, не са щети за мен", подчерта той.

Ситуацията след проливните дъждове в Бургаско вече се подобрява.

Спешно проверяват плажовете на Созопол

Спешно проверяват плажовете на Созопол

Трябва да се установи какви са щетите след дъждовете

Затворен остава пътният участък между селата Димчево и Присад заради скъсала се дига на язовир Мандра. Бяха наводнени дворовете на 8 къщи, но няма опасност за хората.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че проливни дъждове и бурни вълни са"изяли" двата най-атрактивни плажа в Созопол - "Централен" и "Харманите".

На Централния плаж в Созопол по-голямата част от пясъка е отнесен в морето, а подпорната преградна стена, разделяща ивицата от морската градина, е срината до основи. По думи на управителя на концесиониращата компания Кирил Спасов положението е критично и са необходими спешни мерки за запазване на пясъка, който е останал и за възстановяване на огромните количества, отнети от морето.

По тази причина министърът на туризма Марияна Николова разпореди спешна проверка на двата плажа.

Проливните дъждове и бурни вълни отнесоха плажовете на Созопол

Проливните дъждове и бурни вълни отнесоха плажовете на Созопол

Положението било много тежко