Община Стара Загора, заедно с полицията, санкционира всички нарушители с електрически тротинетки, които не карат по установените за това места, съобщават от пресцентъра на Общината.

За първата седмица на юли са регистрирани шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи, като всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни средства на непозволени места: в парк "Пети октомври", по тротоарите на ул. "Ген. Гурко" и на улицата.

Четирима от нарушителите са непълнолетни: трима на 17 и един на 16 години. Младежите ще санкционират с обществено порицание, което ще бъде изпратено в съответните училища и там се изпълнява от директора.

Забраниха движението на ел. тротинетки в пешеходни зони в Сливен и Варна
Обновена

Забраниха движението на ел. тротинетки в пешеходни зони в Сливен и Варна

Предлагат по-строги правила за ел. тротинетки в Русе и Кюстендил

Сред нарушителите с тротинетки има и 32-годишен, на който му е съставен акт за установяване на административно нарушение, а следващата стъпка е издаване на наказателно постановление - глоба.

Тротинетки могат да се карат единствено по съществуващите велоалеи. Паркове, тротоари и улици са забранена територия за тях, категорични са от Общината.

В справката за констатирани нарушения за първата юлска седмица са описани още 6 броя нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора - те са за излезли от употреба МПС и за неправилно паркиране.

Девет броя санкции са наложени и за употреба на алкохол на обществено място (по чл. 7а, ал. 4) и за просия (по чл. 11). Наложените санкции с глоба с фиш на стойност 20 лв. са общо 366 броя. Принудително задържаните МПС с техническо средство (скоба) са 51 броя, обявиха още специалистите.

Целта на действията е да се осигури спокойствие на гражданите, подчертават от Общината.

До 5 км/ч с тротинетка в парковете в София от днес

До 5 км/ч с тротинетка в парковете в София от днес

Обособени са 70 специални места за паркиране на тротинетките