Кметът на град Белослав обяви частично бедствено положение заради проливните дъждове на 11 септември. Това се съобщава на Фейсбук страницата на общината.

Най-пострадали са кварталите "Младост" и "Акации".

В резултат на обилните дъждове се е образувало и свличане на земни маси, наноси от сухи треви и клони, наличие на избояла растителност - храсти и дървета, както и нерагламентирано изхвърлени строителни материали, които са възпрепятствали нормалното протичане на водата по канал по протежението на улица "Иван Вазов" и вследствие на това дере "Иван Вазов" е преляло.

Поройният дъжд запуши дерето, от което водата се оттича към Плавателен канал 2, затова и има много наводнени жилищни сгради.

Наводнен е главният път Варна - Белослав - Разделна, в частта, преминаваща през Белослав. Голяма част от улиците на града са покрити с кал, а инфраструктурата е в изключително лошо състояние.

Има частично наводнени дворове на къщи, има паднали и свлечени дървета. Има сигнал за наводнено мазе в учебно заведение.

Към момента улиците се почистват, като към акцията са се включили служители на Общинска администрация Белослав, органите на МВР, Областно пътно управление Варна, Противопожарните служби, местни фирми, разполагащи с едрогабаритна техника, граждани доброволци.

Нанесените щети вече се оценяват и се извършват възстановителни работи.

Пороен дъжд наводни улици във Варна

Пороен дъжд наводни улици във Варна

Буря е преминала през почти цялото крайбрежие в последните часове