Голямо наводнение е станало в Карлово. Обявено е частично бедствено положение заради проливен дъжд, който се е излял над града този следобед. В продължение на час и половина е паднало количество валежи колкото за три месеца, казват от сформирания кризисен щаб.

Най-сериозна към момента е ситуацията в най-ниската част на града, около жп гарата. В Гимназията по жп транспорт в този район са блокирани трима души, които не могат да излязат от сградата. Очаква се те да бъдат евакуирани. Пред училището минава един от каналите в Карлово, който е прелял, информира bTV. 

Подадени са десетки сигнали за наводнени къщи и улици. Околовръстният път също е под вода, има много закъсали автомобили. Граждани съобщават, че реки се стичат от Балкана.

Улица в Козлодуй е непроходима заради пороен дъжд

Улица в Козлодуй е непроходима заради пороен дъжд

Аварийни екипи са отводнявали десетки адреси в града през нощта

"Положението в Карлово е сериозно. Мога да го сравня с проливния дъжд и наводненията, които се случиха 1987 г. за 150-годишнината от рождението на Левски. До момента нямаме информация за пострадали", коментира кметът на Карлово Емил Кабаиванов пред медията.

По думите му се събира цялата информация за наводнени къщи. 

"Следим нивото на Стара река, защото това е опасното, след като дъждът спря в града. Надявам се то да не се покачи, така че да създаде проблеми на мостовите съоръжения, които са над реката", посочи Кабаиванов.

От МВР съобщиха, че екипи на РДПБЗН са се отзовали на 20 сигнали за наводнени имоти и сгради в ниската част на града. В момента се работи по още 4 сигнала. Дъждът е спрял и водата се отича.