Обявиха свободните места за прием в общинските детски градини, самостоятелните детски ясли и подготвителните групи в училищата в София. Приемът започва от септември.

Свободните места са обявени на страницата в интернет на Информационната система за обслужване на детските заведения в Столичната община: https://kg.sofia.bg/isodz/

Около 12 000 е общият брой на свободните места. За яслените групи свободните места са около 5100, а за първа група - 4017. Останалите са за втора, трета и четвърта група в детските градини и подготвителните групи към училищата.

След обявяване на свободните места родителите трябва да направят нови кандидатури за участие на децата в първото класиране, което ще се проведе на 15 май под граждански контрол. В периода от 16 март до 11 май родителите ще могат да актуализират информацията в профилите си, както и да пренареждат желаните от тях детски градини.

Столичната община продължава строителството на нови детски градини. В момента се изграждат девет детски градини - в "Нови Искър", "Лозенец", "Овча купел", "Витоша" и "Илинден". Освен това се извършва цялостно преизграждане на бивши етернитови сгради на детски градини в районите "Люлин", "Искър", "Красно село", "Подуяне" и "Изгрев".