Интензивно движение към големите градове се очаква в следобедните часове на последния от трите почивни дни след Гергьовден. От Пътна полиция, съобщиха, че имат готовност да регулират движението, ако се образуват задръствания, предава БНР.

Най-натоварен се очаква да бъде трафикът в района на Владая по стария път Перник-София заради големия брой автомобили, които напуснаха столицата в посока Гърция преди празниците. Още в събота вечерта на граничен пункт Кулата-Промахон от гръцка страна се образуваха сериозни опашки от автомобили, които чакаха по два часа, за влизане в България.

Очакват се задръствания и на магистрала "Хемус" в района на тунел "Ечемишка". Там тече ремонт и затова от 10 до 20 часа се въвежда реверсивно движение - в посока София ще има две ленти и една в посока Варна. Трафикът ще се регулира от Пътна полиция съобразно натовареността, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура"

Интензивен ще е трафикът по магистрала "Тракия" в посока София. На входовете на столицата от МВР са осигурили екипи, които при нужда могат да поемат регулирането на движението. През почивните дни в София станаха няколко катастрофи, при които няма загинали.