Движението и в двете посоки по магистрала "Хемус" е ограничено за всякакви возила, съобщиха от пътната агенция. Става дума за частта в област Шумен. Причината е снегонавяването.

Ограничено е движението на камиони над 12 тона по път II-79 Елхово - Болярово - Голямо Крушево на територията на област Ямбол. В Добричко са затворени всички пътища с изключение само на 4. Това са път II-29 Добрич - Кардам; път II-71 Добрич - Карапелит; път III-7106 Карапелит - Кочмар и път III-207 Тервел- Алеково. Ограничено се движението по второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Шумен.

В югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд

В югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд

Очакват се виелици и навявания

Вече е отворен път III-3402 Въчитрън-Ловеч в област Плевен.

Ограничено е движението и по път I-4 Велико Търново - Търговище поради неблагоприатната метеорологичната обстановка в областите Търговище и Шумен. Ограничава се движението на всички МПС по третокласната пътна мрежа в област Търговище.

Същото е положението и по път I-1 Кресна - Сандански в участъка Струмяни-Долна Градешница. Причината там са два аварирали тежкотоварни камиони, които са препречили движението. Водачите изчакват на място.

Камионите над 7 тона не трябва да се движат по път II-56 Павел баня - Зелениково, а возилата до 7 тона се движат задължително с вериги.

Ограничено е движението на всички, по-тежки от 3,5 тона на територията на община Тополовград, а леките автомобили се движат задължително с вериги.

Затворен за движение е и Айтоски проход.