В последният ден на октомври северозападният вятър отслабва, но остава ветровито, ще продължи да нахлува студен въздух. Очаква ни преобладаващо слънчево време. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните ще са между 7 и 12 градуса.

Над планините и по Черноморието ще преобладава слънчево време. На места сутринта ще духа бурен, по високите и открити части в планините и ураганен северозападен вятър, като след обяд ще отслабне. Температурите на 2000 метра ще са около минус 6 градуса.

За ноември се очаква средната месечна температура да е около и под нормата, между 3 и 10 градуса, а в планините от минус 5 до 3 градуса. Очаква се в отделни дни температурите да достигнат 15 и 20 градуса. Валежите ще бъдат около нормата.

В първите дни на ноември се очаква слънчево време, температурите леко ще се повишат, но ще са по-ниски от обичайните. Към 3-ти и 4-ти ноември през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт с увеличаване на облачността и валежи.

Повишение на температурите се очаква от 5-ти до 7-и ноември. През последните дни на десетдневието облачността ще се увеличи и на места ще има валежи, в равнините от дъжд, а в планините от сняг.

През второто десетдневие около 12-ти, 17-ти и 20-ти ноември ще има и валежи, като с понижението на температурите дъждът по високите части на страната и в предбалкана ще преминава в сняг.

През повечето дни от третото десетдневие времето над страната ще е облачно, а в равнините и мъгливо, като повече слънчево време ще има в планинските райони.