Оперират единия от пострадалите работници при трудовата злополука на строителната площадка край АЕЦ "Козлодуй", съобщава Нова телевизия.

Припомняме, тежкият инцидент, при който двама загинаха, а други двама бяха ранени, стана вчера. Работниците пострадаха след падането на метални елементи. Единият от ранените беше освободен за домашно лечение, а другият остава в болница за операция. Той е без опасност за живота.

Достъпът до строителната площадка все още е ограничен. На мястото не се допускат цивилни и журналисти. След инцидента дейностите на площадката, предвидена за депо за радиоактивни отпадъци край АЕЦ-а, са спрени.

Двама загинаха при злополука на площадка за радиоактивни отпадъци
Обновена

Двама загинаха при злополука на площадка за радиоактивни отпадъци

Други двама са ранени

Заместник изпълнителният директор на фирмата възложител Георги Разложки обясни, че се изготвя план за безопасност, за да се разреши строителство на обекта.

Нашият персонал основно има грижата да контролира какви материали се влагат и как се изпълнява проектът, за да може в бъдеще хранилището да изпълнява функциите си на защитна бариера, поясни той.

Случаят ще бъде поет от Националната следствена служба под наблюдението на Окръжната прокуратура във Враца.

Тепърва ще се изяснява каква е причината за инцидента - дали недоброто укрепване на крана или човешка грешка.

По неофициална информация петметровите метални конструкции са се спускали в голяма дупка, като в момента на спускането в дупката е имало двама души, които са загинали при падането.

Разследването продължава.