Около 01.30 ч. в Районно управление "Полиция" Созопол е получено съобщение за възникнал пожар на ул. "Аполония" № 42 в Созопол, информира .burgas24.bg.

Поради разрастването на огъня на мястото на пожара са пристигнали допълнителни противопожарни екипи от Бургас и Приморско, като междувременно са евакуирани обитателите на всички съседни сгради.

Констатирано е, че пожара първоначално е обхванал магазин за сувенири, разположен на ул. "Аполония" № 42 и магазин за дрехи, намиращ се в съседство, отдадени под наем на 26 и 69 годишни жени.
По думите им магазините са приключили работата си на 18 май, като са затворили в 19.00 ч. без да са имали някакви проблеми с елмрежата и елзахранването.

Около 02.30 ч. огънят е обхванал и съседната сграда на ул. "Анаксимандър" № 18, собственост на Националния институт за паметници на културата /НИПК/.

По данни на домакинката на обекта, същият към момента на инцидента е бил необитаем.

От пожара са напълно изгорели двата търговски обекта, както и горния етаж на сградата на НИПК.

Засегната е и съседна къща, намираща се на ул. "Аполония" № 45, чийто двор е напълно изгорял. Пожарът е локализиран, като щетите са в процес на изясняване. Предстои извършването на оглед в светлата част на денонощието.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Созопол.