Добричкият окръжен съд призна за виновни 22-годишния Ростислав Т. Вълев и 17-годишния Р. А. от Добрич.

Те са признати за виновни, че в съучастие са придобили наркотично вещество амфетамин и фенетилин с общо тегло 2,554 гр. на обща стойност 89,39 лв. и са разпространили 0,063 гр. на стойност 1,89 лв.

Вълев е осъден на 6 месеца условно „лишаване от свобода" при 3 години изпитателен срок.

Непълнолетният е получил наказание от 3 месеца условно „лишаване от свобода" при 3 години изпитателен срок съобщава dobrichinfo.bg.

Двамата младежи събрали пари с намерение да закупят наркотик и на 07.11.2007 г. Р. А. купил около 3 гр. амфетамин за 50 лв.

Наркотикът бил скрит в гараж, собственост на семейството на Вълев. След като намерили клиент, обвиняемите оформили три дози - една от 0,01 гр. и две от 0,05 гр. наркотично вещество.

На 08.11.2007 г. те отишли на среща с купувача с автомобил, собственост на бащата на Вълев. Докатопаркирали видели, че към тях се приближава полицейска кола и двамата подсъдими глътнали дозите от по 0,01 гр., а Р. А. пуснал другата торбичка между двете предни седалки.

Полицейските служители са намерили при огледа на автомобила пакетче с едната доза и полиетиленово пликче, в което също имало бяло прахообразно вещество

Подсъдимите не са осъждани и нямат криминални регистрации в полицията. Вълев е завършил средно образование, безработен, с добри характеристични данни. Р. А. е ученик в 11 клас.

Решението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Варненския апелативен