Видеонаблюдението улови нов случай на дописване на бюлетини - този път в санданското село Плоски, съобщава bTV.

В секция 32 след края на изборния ден започва броенето на бюлетините. Напрежение обаче възниква при отчитането на гласовете за общинските съветници.

Един от членовете показва няколко бюлетини, в които е отбелязана само преференция без номер на партия или коалиция.

"Не са гласували за никого. Не е само този лист, ами и следващият - недействителни са", заявява един от членовете. Той обаче получава отговор: "111 - това се знае кой е".

Едно за теб, едно за мен.., но не ферари - броене на бюлетини в Габровница
Обновена

Едно за теб, едно за мен.., но не ферари - броене на бюлетини в Габровница

Вижда се член на комисията да зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници

Спорът за валидността на бюлетините, на които е отбелязана само преференция без номер на политическа сила, приключва бързо, след като жена хваща химикалката и започва да надписва бюлетините. Въпросната жена, към която се обръщат с "Маре", не е член на СИК и по-рано ѝ е отправена забележка да се дръпне от масата.

Още преди спора на няколко пъти тя посяга и надписва бюлетини. Докато стои отстрани пък, изпуска неколкократно и химикалката си.

Предстои Общинската избирателна комисия в Сандански да се запознае със случая, да установи кое е лицето, попълвало бюлетините, да се проведе заседание и да бъде взето решение.

В изборната нощ, а и след това не е получен сигнал за нередност в секцията в село Плоски.

От секционния протокол става ясно, че в избирателната кутия за общински съветници има 436 бюлетини - всяка една от тях е действителна, няма невалидни. Двама гласоподаватели са отбелязали "Не подкрепям никого". Само един кандидат под номер 111 от листите на всички партии и коалиции за общински съветници е получил преференциален вот, подкрепен от 221 души.

Бай Ганьо прави избори: В Лом попълват празни бюлетини

Бай Ганьо прави избори: В Лом попълват празни бюлетини

Кандидат за общински съветник се разпорежда в Петричко