Българските военни ще помага на населението в пострадалите от наводненията населени места в Карлово поне още месец. Предстои изготвянето на нов план, по който ще се осъществява участието на военнослужещите във възстановителните дейности. Това съобщи командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който ръководи работата на военнослужещите в пострадалите населени места.

Вече единадесети ден военните от Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават да оказват помощ за отстраняването на щетите, причинени от наводнението в обществените сгради и частни домове на самотни хора в най-засегнатите от бедствието населени места на община Карлово.

Над 100 военни продължават да борят водното бедствие в Карлово

Над 100 военни продължават да борят водното бедствие в Карлово

В село Богдан съдействие оказват 47 военни от ВВС

Днес, 12 септември, в селата Слатина и Каравелово помагат 63 военни с 5 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада. 40 човека от двете авиобази - в Граф Игнатиево и Крумово, работят по разчистването и възстановяването на село Богдан.

Българската армията се включи в помощ на населението още в първите часове на 2 септември, след настъпването на бедствието. "Водата е стихия и течението беше изключително силно в онзи момент. Рискът да загубим някого от нашите хора също беше доста голям. Успяхме да окажем съдействие и да евакуираме хората, чийто живот беше застрашен", каза бригаден генерал Дешков.