Пет от направените вчера 50 теста за наличие на коронавирус в поставеното под карантина село Паничерево в община Гурково са положителни, съобщава "24 часа".

Новозаразените са момче на 9 години, родителите му, както и още две жени от циганската махала на селото.

Така доказано заразените с коронавируса в Паничерево са вече 13 души. 

Възрастта на новооткритите заразени възрастни е между 39 и 59 години.

Строга карантина за старозагорското село Паничерево
Обновена

Строга карантина за старозагорското село Паничерево

Жандармерия затваря селото на мъжа с положителен тест за коронавирус, избягал от болница

Заразеното семейство е докарано с линейка за лечение в Инфекциозната клиника на болницата в Стара Загора. Те са роднини на шофьора на автобус от селото, чиято проба се оказа положителна най-напред. Другите 2 жени остават за домашно лечение.

От обявяването на карантината в сряда досега експерти на РЗИ в Стара Загора са направили 130 теста на хора от Паничерево, с които първите заразени 6 души са имали контакти.

Така в четвъртък бе установено, че две деца от Паничерево - момче и момиче по на 14 години, са с положителни проби за коронавирус. Момчето се оказа внук на Иван Михайлов, на 58 години, заради който Паничерево бе поставено в сряда под пълна карантина, след като ден по-рано той успя да избяга от Инфекциозната клиника на Университетската болница в Стара Загора и се прибра с такси до дома си в селото.

Очаква се по празниците да се завърнат около 50 гурбетчии. Те трябва да останат под задължителна 14-дневна карантина по домовете си в селото.

Шест са положителните проби от Паничерево

Шест са положителните проби от Паничерево

Ще се тестват всички жители на селото