"Топлофикация София" ЕАД съобщава на своите клиенти, топлоснабдявани от ТЕЦ "София Изток", че се налага промяна в първоначално обявения срок за повторно спиране на централата.

Поради забавяне на административните процедури и последващите от това промени в графиците за изпълнение на строително-монтажните работи по реконструкцията на авариралия през зимата магистрален топлопровод, работата на ТЕЦ "София Изток" ще бъде спряна в периода от 30 август до 11 септември включително.

В посочения период без топла вода ще останат клиентите от следните квартали: ж.к."Дружба" 1 и 2, Промишлен район "Гара Искър", ж.к. "Младост" 1, 1А, 2, 3, 4, ж.к. "Дървеница", кв."Мусагеница", кв. "Витоша", ж.к. "Студентски град", ж.к. "Изток", ж.к. "Изгрев", ж.к. "Дианабад", ж.к. "Лозенец", ж.к. "Гео Милев", кв. "Яворов", кв. "Иван Асен" II, ж.к. "Подуене център", кв. "Редута", ж.к. "Слатина"; кв. "Цариградски комплекс", Академия МВР, ВТУ "Т. Каблешков"; м. "Къро"; кв. "Полигона", НРТЦ, ЗИТ, БАН - ХМС, БАН-Враня, резиденции.

Без топла вода до 13 юни остава част от "Младост 3"

Без топла вода до 13 юни остава част от "Младост 3"

На засегнатите са разлепени белжки - да не очакват водата от 19 май

С оглед минимизиране на неудобствата за потребителите, графикът за спиране на централата е съчетан с профилактиката на газоснабдяващите съоръжения.

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните съобщения.

Нова авария оставя без парно и топла вода още столични квартали
Обновена

Нова авария оставя без парно и топла вода още столични квартали

Още не са пуснали парното от старата авария на места