От старозагорската болница имат подозрения, че се води умишлена кампания срещу управлението на заведението и за втори пореден ден опровергават информации от местни медии.

Публикуваните информации за откраднат покрив от бившата сграда на Акушеро-гинекологичния комплекс при УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - Стара Загора, са неверни, съобщават от болницата, като информацията е потвърдена от изпълнителния директор проф. д-р Йовчо Йовчев. Той е извършил проверка днес на място. Нарушения не са установени.

Също така са неверни и твърденията за унищожена нова апаратура, оставена в сградата.

В сряда от болницата опровергаваха информации за спряно отопление. Денонощно се следят температурите и топлоподаването е в съответствие с температурните разлики. Преди дни е имало нарушено подаване в три клинични звена, но аварията е отстранена. В тези клиники са осигурени самостоятелни отоплителни уреди, така че температурата в помещенията е спазена. Отоплителната инсталация на лечебното заведение е изградена през 1977 г. и до момента ремонти не са извършвани.

"Правят се опити да се внушава, че има дейности, насочени към намаляване на пазарната цена на сградата, но това също не отговарят на истината", заявяват от здравното заведение.