Постигнато е споразумение между ЕНЕРГО-ПРО и "Български ВиК холдинг" ЕАД заради предупреждението, че от 6 декември 2021 г. спират тока към "ВиК Видин" ЕООД. Причината - дълг от 515 000 лв., съобщиха от Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД.

От "Водоснабдяване и канализация-Видин" ЕООД са кандидатствали пред "Български ВиК холдинг" ЕАД за финансиране на търговски заем, изясняват от новия холдинг. 

ЕНЕРГО-ПРО спира тока на ВиК Видин

ЕНЕРГО-ПРО спира тока на ВиК Видин

За критичната ситуация беше алармирано МРРБ

Управителният съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД изразява отново своята загриженост, че сметките за електроенергия за целия ВиК сектор през последната половин година надвишават приходите за услугата, инкасирани във ВиК дружествата, пише в съобщението.

И дума не се споменава за излишните течове, които се появявят заради остарялата система.  

От Ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова, представители на Асоциацията на ВиК операторите, на синдикатите и на КЕВР уверяват, че търсят решения за спешни мерки и актуализиране на цената на водата, която не отразява реалното състояние на пазара.

"Ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД взима всички мерки, за да подпомогне ВиК сектора. Разчитаме КЕВР да вземе спешни мерки, тъй като секторът е изправен пред фалит", пишат от водния холдинг. 

Токов удар във ВиК сектора

Токов удар във ВиК сектора

От ВиК сектора искат адекватни мерки от страна на държавата

Както е публично известно, от август 2021 г. насам цената на електроенергията за промишлеността скочи до рекордни стойности, като в момента голяма част от ВиК дружествата получават тройно по-високи фактури за електроенергия. Убедени сме, че обществото ни е обединено в едно - гражданите, особено в ситуация на пандемия, не могат да останат без водоподаване и чиста питейна вода.

Към момента "Водоснабдяване и канализация-Видин" ЕООД и още 22 ВиК дружествата в страната са в групата на "Български ВиК холдинг" ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството

Само две ВиК дружества не са застрашени от фалит заради скъпия ток

Само две ВиК дружества не са застрашени от фалит заради скъпия ток

С рекордните цени могат да се справят само предприятията в София и Бургас