Добричкият кмет Детелина Николова отказа разрешително за провеждане на поредния благотворителен базар на майки от сдружението "Св.Мина" и Движение на майки "Заедно с децата".

Основният аргумент за отказа е, че "Община Добрич няма предвидени търговски площи за Великденските празници", съобщи БНР.

В отговор майките разпространиха отворено писмо в което се казва, че отказът е некоректен, тъй като идеята за базара е благотворителна, а не комерсиална, в изработените сувенири са вложени много труд, време и средства.

Всички майки са изключително заети с отглеждането на болните си деца и нямат възможност и време да търсят друг вариант за провеждане на базара.

Председателката на сдружението "Св. Мина" Красимира Обретенова заяви категорично, че дори с риск да бъдат прогонени от полицията, от 11 до 19 април майките ще разположат на две маси пред храм "Св. Георги" изработените от тях сувенири.

Със събраните средства от разпродажбата и обещаните дарения ще бъде купена проходилка за едно от децата на "Св. Мина" и подпомогнати деца от Дневен център "Надежда".