Над 1300 литра етилов алкохол без документи за платен, начислен или обезпечен акциз, задържаха митнически служители от ТД Митница Варна, съобщава Агенция "Митници". Ракията е открита в имот в Долни чифлик. Алкохолът е бил съхраняван в 11 пластмасови бидона.

До установяване на голямото количество се е стигнало след рутинна проверка, извършена от митническите служители в търговски обект в същото населено място. Инспекторите установили, че в магазина се продават цигари с валиден български бандерол, но без издадено разрешително за търговия с тютюневи изделия, което представлява административно нарушение.

В търговската част на обекта митническите инспектори намерили и туба с 8 литра алкохол - ракия, за която станало ясно, че се предлага за продажба. За трите нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове са образувани административнонаказателни производства.

При други две проверки митнически служители открили и общо 38 кг тютюн за пушене без валиден акцизен бандерол. 22 кг нарязан тютюн за пушене в найлонови торби и в куфар са намерени в лек автомобил на паркинг пред супермаркет във Варна. Други 16 кг нарязан тютюн са установени в частен дом в град Суворово.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Над 350 л нелегален алкохол е открит в склад на хотел в Говедарци

Над 350 л нелегален алкохол е открит в склад на хотел в Говедарци

Задържан е 60-годишен мъж, стопанисващ обекта