Два човешки черепа и кости от скелет са открити в района на ската в село Детелина, което се намира на територията на община Долни чифлик, във Варненска област. Информацията е потвърдена от полицията, информира БНР.

Останките са открити преди няколко дни. Предстои да бъде извършена експертиза, но по първоначални данни няма следи от извършено престъпление, довело до смъртта на хората.

За момента се предполага, че останките са отпреди 10-20 години, като това ще бъде определено с точност, след като станат известни резултатите от експертизата.

Човешки останки откри мъж, копаел в частен имот в Тутракан

Човешки останки откри мъж, копаел в частен имот в Тутракан

Полицията изяснява случая

По-късно от ОДМВР-Варна съобщиха, че човешките останки - кости и два черепа, са намерени от полицаи от  Четвърто РУ в гориста местност в югоизточната част на землището на Долни чифлик около 11:00 ч. на 29 август 2022 г. след сигнал, подаден от граждани. Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на съдебен лекар от варненска болница. Първоначалните констатации сочат датиране с голяма давност на костните човешки останки. Предстои назначаване на съответните експертизи. Към настоящия момент няма данни за извършено престъпление. Образувано е досъдебно производство, а работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Варна.