Открити са нарушения в работата на Завода за преработка на отпадъци в София през първата една година от съществуването му, съобщава БНР.

Нарушенията са свързани със забавяне на процедури по Закона за обществените поръчки, за работата на екипа и на ръководството на завода, което е отстранено.

Припомняме, че в началото на месеца шефът на завода за боклук Николай Савов бе уволнен. Като причина бе посочен инцидент с работник. Общински съветници поискаха отчет на резултатите от едногодишната дейност на завода за битови отпадъци. Те настояха Фандъкова да направи проверка.

Столичната кметица е категорична, че няма опасност заводът да спре работа. Тя призова да се спре със спекулациите по темата.

Според Йорданка Фандъкова няма как да няма проблеми при експлоатацията на такова огромно съоръжение. Тя призна, че някои от тях се дължат на забавени процедури по Закона за обществените поръчки от предходното ръководство на общинското предприятие. Това затруднявало ритмичното и навременно обслужване на машините и съоръженията.

Фандъкова увери, че са предприети мерки, след като това е станало ясно и новото ръководство е дошло.