Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите извършиха спешна проверка по случая с грубо отношение и лоши условия в детски лагер в Шкорпиловци.

Установени са редица нарушения.

Още вчера КЗП е извършила планова проверка на туристическо селище "Морски дюни" в селото и прилежащото заведение за хранене и развлечения, за да се установи дали са спазени изискванията на Закона за туризма и Закона за защита на потребителите. Констатирано е, че заведението за хранене и развлечения няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране.

В същия ден Министерството на туризма извърши извънредна втора проверка по сигнала за проблеми с настаняването на деца в туристическия обект.

Напрежение на детски лагер в Шкорпиловци вдигна на крак полицията

Напрежение на детски лагер в Шкорпиловци вдигна на крак полицията

Родители се оплакват от лоши условия и грубо отношение от персонала на хотела

Тя е била проведена днес и в нея са участвали също РЗИ и представители на полицията. Проверено е мястото за настаняване, разположено в ограден терен, до туристическо селище "Морски дюни".

Установено е, че обектът е четириетажна сграда с 80 стаи и 303 легла, който няма валидно удостоверение за определена категория или временно удостоверение за открита процедура по категоризиране. На място е изискан и не е представен документ за категоризация.

Предоставените услуги по настаняване и изхранване на децата са осъществени чрез туроператор. Въз основа на събраните документи КЗП ще разшири обхвата и ще извърши пълна проверка на туроператора.

От Министерството на туризма уверяват, че съвместните проверки с всички заинтересовани институции, насочени срещу нелоялни практики с цел да бъде защитен интересът и здравето на туристите, както и високото качество на българския туристически продукт, ще продължат през целия летен сезон.