Изчезналото 2-годишно дете от Якоруда беше открито на близо 15 километра от дома си.

Припомняме, вчера малкият Мехмед беше намерен сам в гората. Все още не е ясно как се е отдалечил на подобно разстояние. Сред работните версии на разследващите е отвличане. Проверява се и версията момчето да е достигнало само до гората по черен път.

Мъжът, който откри детето, е горски служител. Пред Нова телевизия той обясни, че е видял детето легнало на пътя, докато той е шофирал автомобила си. След като видял, че момченцето е видимо добре, го качил в колата и го откарал в най-близкото село - Бунцово. Там ги очаквали всички разследващи полицаи.

Той посочи, че детето не му е казало нищо.

Откриха изчезналото 2-годишно дете от Якоруда
Обновена

Откриха изчезналото 2-годишно дете от Якоруда

Намерено е на 13 км от дома му

Родителите и близките на малкия Мехмед също са убедени, че детето не може да стигне сам до мястото, на което е открито. Имало е отвличане, но явно извършителят се е уплашил и е решил да спаси собствената си кожа. Дядото посочи пред БиТиВи, че още в началото е открил една от обувките на детето на пътя. Полицията е информирана също за това.

Детето е в добро здравословно състояние, в момента е в болница за изследвания, но се очаква днес да се завърне при близките си.