Откриха 2-годишния Мехмед от Якоруда. 

Детето е открито от гражданин живо и здраво в разположеното наблизо село Бунцево. Към момента не е ясно как то е стигнало до там, тъй като става дума за 13 км разстояние.

По-рано днес стана ясно, че сред работните версии на разследващите е отвличане.

Над 70 полицаи и десетки доброволци търсеха момчето в продължение на целия ден.

Дете на 2.5 години изчезнало от дома си в Якоруда

Дете на 2.5 години изчезнало от дома си в Якоруда

Полицаи и следови кучета издирват детето

Преди това главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира пред журналисти, че вчера е пристигнал сигналът, че дете на 2 години и седем месеца е изчезнало, както си е играло. Първоначално родителите казали, че детето е излязло на разходка със сестра си. 

Проведен е огромен брой оперативно издирвателни мероприятия. Включени са следови кучета на МВР и планинската спасителна служба. Изключително трудно върви беседата с родителите, поясни главният секретар. Семейството има четири деца. Социалните служби са сезирани за отглеждането на децата.

Проверявани са много сигнали и следи за изчезналото дете. Работило се и по отвличане. Случаят и за нас е голяма мистерия, сподели Ивайло Иванов.

По-късно по информация на БГНЕС стана ясно, че детето е намерено от горски служител. Открито е в местността Малката река, в землището на село Бунцево, на около 20 км от къщата.

"Как е стигнало до там, тепърва имаме много работа. Нямаше следа допреди половин час. За 2-годишно дете е доста отдалечено място", поясни комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР-Благоевград.