Продължава да вали сняг в Западна България.

Снежната покривка на места надхвърля 12-15 сантиметра заради навяванията.

Над 160 сигнала за катастрофи са получени в столичния КАТ само през днешния ден.
Вече има заледявания по северната дъга на Околовръстния софийски път.
Очакват се заледявания почти по всички пътища.

От КАТ съветват шофьорите да намалят скоростта и да се движат на голяма дистанция от останалите водачи.

Очаква се и утре температурите да бъдат от минус 1 до плюс 4 - 5, а минималните от минус 5 до нула, съобщава БНР. 
В петък преваляванията над западните и югозападни райони ще спират, но в централна Северна България и особено в Североизточна ще продължават до съботния ден.

Възможни са частични заледявания по магистралите "Хемус" и "Тракия". Директорите на Областните пътни управления в страната съобщават, че пътищата са обработени и почистени, но силният вятър сваля температурата на пътната настилка до -12/-15 градуса

Метеоролозите препоръчват на тези, които нямат неотложни пътувания да ги отложат за следващата седмица, тъй като се очаква пътищата навсякъде да бъдат заледени и заснежени.

През почивните дни температурите през деня ще останат без съществена промяна, но минималните ще се понижат още малко и ще бъдат от минус 7 до минус 2, в отделни котловини и до около минус 10.

По планините ще бъде студено, ветровито, често - мъгливо, с повсеместни снеговалежи. Поради тези причина няма да бъде особено подходящо за туризъм.

В началото на следващата седмица времето ще остане студено, почти без валежи или със съвсем слаби превалявания. Повишение на температурите се очаква едва в последните дни на месеца и началото на март.