Бедственото положение във всички общини на територията на област Шумен се отменя. Това съобщиха от областната администрация, предаде БТА.

По време на среща между областния управител проф. Добромир Добрев и кметовете на общините е преценено, че обстановката в региона се нормализира.

По данни към 15.00 ч. без електричество са 62 населени места. Екипите на ЕРП Север работят за отстраняването на авариите и се очаква до края на деня броят на населените места без електричество да намалее.

Захранването в община Върбица е пуснато. Отстраняват се аварии по направленията Никола Козлево, Върбица, Венец и Хитрино.

Вода няма в 57 села, като водоподаването поетапно се възстановява след пускане на захранването към съоръженията на ВиК Шумен.

Пътищата от Шумен към всички общински центрове са отворени за движение. Отворен е пътят и в посока Разград. Почистването на третокласната пътна мрежа продължава.

Припомняме, че заради усложнената зимна обстановка вчера в десет от общините в област Шумен бе обявено бедствено положение. За учениците понеделник бе неучебен ден.

Бедствено положение в голяма част от страната заради снега
Обновена

Бедствено положение в голяма част от страната заради снега

За училища в 13 области днешният ден е неучебен