Отново намериха паднал дрон в скалите край село Тюленово, община Шабла, Това предаде БНР. Безпилотният летателен апарат е бил забелязан от гражданин, намиращ се в морето. Той е публикувал снимки на видяното в социалните мрежи.

Органите на реда са се самосезирали по публикация в социалните медии. Екип на полицията е извършил оглед на място и е обезопасил района.

Не е ясно от къде е дошъл дрона. Мястото, където е паднал, е трудно достъпно.

По-късно от Министерството на отбраната обявиха, че са получили сигнал от МВР за предмет, оприличен на безпилотно летателно средство, открит върху скалите в района на село Камен бряг (разположено в близост и до с. Тюленово - б.р.). По разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов е бил активиран специализиран екип от Военноморските сили (ВМС).

Обектът е обследван и е установено, че става дума за дрон, който не е боен и към него не е бил прикрепен боеприпас. Военнослужещи от специалните сили на ВМС с алпийска подготовка са извлекли безпилотния апарат от скалите и са го транспортирали, спазвайки стриктно мерките за безопастност.

Припомняме, че през септември 2023 г. отломки от дрон бяха открити край Тюленово. Стана ясно, че безпилотният апарат е бил изпозлван във войната в Украйна.

Боеприпасът, прикачен към дрона, бе обезвреден.

Сапьорът, обезвредил дрона край Тюленово, не носел потник, а неопренов костюм

Мъжът бил разстроен от подигравките по негов адрес