Поне пет кучета са били отровени умишлено в черноморското село Кранево. За това сигнализираха местни жители, съобщи Би Ти Ви.

Те разказват, че последният случай е от края на миналата седмица. По думите на жена, живееща в селото, отровата била разпръсната на детска площадка в детска градина. Тя сподели, че отишла да се разходи с детето и кучето, когато видяла, че домашният й любимец яде нещо. След няколко животното умряло, допълва жената.

"Преди това то не е било никъде другаде, било е под надзор", уточни тя. Жителката на Кранево посочи още, че контакт с отровеното куче са имали минимум две деца.

"Престъпление е да е се слага отрова до детска площадка. Детето ми повърна, а кучето умря в ръцете ми. Подадох сигнал в полицията, когато разбрах, че има и други отровени животни в селото", казва жената.

Тя е подала два сигнала до полицията, но оттам не им обърнали внимание.

По думите на кмета на черноморското село Атанаска Иванова оплакванията срещу бездомните кучета са ежедневие, а към този момент решение не е открито. Имало е ухапани хора и такива, които са били гонени и преследвани от бездомни животни.

Разследват отравяне на животни в Асеновград

Разследват отравяне на животни в Асеновград

Твърди се, че заради разпръсната отрова са починали няколко кучета и котки