Отварят допълнително трасе за камиони на граничния пункт при Видин-Калафат. Това беше договорено на среща между представители на българските и румънските гранични власти, съобщи БНР.

Последната половин година шофьорите чакат по 10 часа, за да преминат през пункта. Проверките са на румънска територия, а забавянето още на гишето за продажба на винетки и разрешителни за преминаване през територията на страната.

За да се намали времето за чакане, ще бъде осигурено още едно, трето трасе, за товарните автомобили, каза директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция"-Русе Димитър Чорбаджиев.

Трима министри с общо писмо до ЕК за широколентов интернет

Трима министри с общо писмо до ЕК за широколентов интернет

България, Румъния и Сърбия са гореща зона за мигрантите, мотивират се те

Необходима е и румънските служби, румънската "Гранична полиция" и румънската данъчна администрация да извършат промени в тяхната организация, така че това няма да стане утре. Ще стане в период от няколко дни. Има вариант и за промяна на организацията на движение в зоната на пункта, обясни Чорбаджиев.

Допълнителни ленти биха отворили "Маказа" и за автобуси

Допълнителни ленти биха отворили "Маказа" и за автобуси

Необходими са и работни помещения, оборудване и хора, заяви Митов

Припомняме, по-рано по време на парламентарния контрол външният министър Даниел Митов обясни, че за да могат през граничен пункт "Маказа" да преминават и автобуси, е необходимо да бъде изградена и допълнителна лента със съответната инфраструктура и човешки ресурси.