В продължение на пет часа с огнената стихия се бориха 12 противопожарни автомобила от службите във Великотърновска и Габровска област. Дежурствата на пожарните продължават. Няма пострадали хора.

Пожарът е възникнал около 18:30 часа в понеделник. Възпламенила се е поточна линия. Запалил се е стиропор, което е помогнало огънят да се разрасне. Малко по-късно се подпали смола на покрива на сградата и се стигна до втори пожар. Стихията обхвана производствените халета и поточните линии, които са на площ от 6 декара. Около 22 часа със силен тътен рухна част от производствената сграда на горящия месокомбинат.

Няма официална информация за причината за пожара - дали е производствена авария или умишлен палеж. Щетите са за десетки хиляди лева.

Пожарни дежурят, за да предпазят огънят да се прехвърли до близката жп линия и главния път Велико Търново-Русе, които са в непосредствена близост до горящия месокомбинат. Районът е отцепен от полицията.

Не са отчетени замърсявания на въздуха във връзка с продължаващия пожар, посочиха от пресцентъра на МВР. Целият свободен от дежурство състав, заедно с огнеборци от Габрово, Горна Оряховица, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов и Елена, са се включили в потушаването на огъня.