Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов разкритикува начина, по който се извършва ремонтът на столичната улица "Граф Игнаитев". Според него този ремонт "блести с недомислици".

Конкретно критиката му е срещу направени промени в първоначалния план за ремонта на улицата, без да бъдат предварително обявени и съгласувани с гражданите, които са подали сигнал. Живеещи на ул. "Луи Леже", която граничи с ул. "Граф Игнатиев" алармират, че мястото за контейнерите за боклук е преместено непосредствено пред входа на кооперацията и в момента там се изграждат бетонни ями.

Граждани недоволстват срещу новите подземни кофи за боклук на "Граф Игнатиев"

Граждани недоволстват срещу новите подземни кофи за боклук на "Граф Игнатиев"

Опасяват се от неприятни миризми

Според тях мястото е крайно неподходящо, ще влоши изключително много качеството им на живот. Освен това контейнерите, които са в близост и до Шесто основно училище "Граф Н. П. Игнатиев", създават опасност за здравето и хигиената на децата. Освен това в тази си част ул. "Луи Леже" е без изход, което ще затрудни извозването на боклука, а също така ще бъде проблемно влизането на линейки и пожарни коли, което е от особено значение, предвид близостта на училището.

Припомняме, това не е първият случай на недоволство от новите контейнери, които се монтират под нивото на централната улица в София.

Контейнерите за боклук на столичната "Солунска" отиват под земята

Контейнерите за боклук на столичната "Солунска" отиват под земята

Големи санкции обеща Фандъкова при некачествен ремонт на центъра

Общинските съветници от БСП призовават Столична община и лично кметът Фандъкова да изпълнят задълженията си, като стриктно проследят дали точно се изпълнява проекта и конкретно да се ангажират с преместване мястото на контейнерите, за да не се застрашава безопасността и свободното придвижване на гражданите.