Пътищата в страната са проходими.

Поради падналите валежи на много места са се активизирали крайпътни свлачища с опасност от падащи камъни, съобщават от Фонд "Републиканска пътна инфраструктура".
В тези участъци трябва да се шофира с повишено внимание.

Затворени са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена и Прохода на Републиката, където поради ремонт движението е пренасочено през прохода Шипка.

Ремонтни дейности се извършват на автомагистрала "Хемус" в лявата тръба на тунел Витиня, на главен път Е 79 между Страцимирово и Димово, по пътя Русе-Разград, Русе-Бяла, Дебелец-Дряново, Калотина-София в района на град Сливница, Челопеч-Карлово, Кранево-Златни пясъци, Слънчев бряг-Бургас, Роман-Златна Панега, Етрополе-Тетевен, Чибаловци-Свидня.

За облекчаване трафика по пътя Чирпан-Стара Загора-Сливен през летния сезон за периода от 4 юли до 15 септември се въвежда временна организация на движението. За времето от 6 до 22 часа се забранява преминаването на товарни автомобили над 3.5 тона. Обходният маршрут е през Казанлък.

От 4 юни до 15 септември се спира движението на товарни автомобили над 10 тона по пътя Бургас-Слънчев бряг. Обходният маршрут е през Каблешково и Тънково.