В пазарджишката църкваСвети Константин и Елена" е организирана подписка в защита на член 14 от Наредбата за обществения ред, който забранява публичните прояви със сексуална насоченост.

До момента в книгата са се подписали над 100 миряни, посетители на храма, съобщава БНР. 
Инициатор е православното просветно дружество„Свети Евтимий патриарх Търновски".

Според духовниците член 14 не заплашва с нищо лицата с нетрадиционна сексуална ориентация. "Те са свободни и никой не им пречи да се срещат в своите клубове. Единствената забрана е публичното парадиране и агресивното налагане на хомосексуалния начин на живот", посочват в изявлението си от дружеството.

Припомняме, демонстрация срещу член 14 от общинската наредба бе организирана в града, след което хомосексуалистите получиха подкрепата и на националния обмудсман.  

Духовниците се противопоставят и на поведението на Гиньо Ганев, който в свое писмо до общинския съвет в Пазарджик обвини общинарите в непознаване на човешките свободи и препоръчва премахването на спорния текст от наредбата.

"Нашето желание е българското общество и най-вече нашите деца е да живеят в страна, където моралните християнски ценности и тяхното утвърждаване ще са в основата на изграждането на здрави и щастливи семейства като част от християнските морални ценности в Европа", се казва още в разпространеното писмо.

Подписката ще бъде разпространена и в останалите църкви в общината, копие със събраните подписи ще бъде изпратено и на Гиньо Ганев.